fredag 2 mars 2012

Härliga Fredag !
I dag blev det brödbullebak, härligt och ha hemma till helgen och ta fram ur frysen på Lördagsmorgonen.Barnen brukar älska dessa små runda bullar med lite vallmofrön på. Till vitt matbröd använder man vetemjöl men jag brukar blanda vetemjöl med rågmjöl, tycker det är gott och det blir genast lite snällare för magen.
Ingredienser:
50 gram jäst
50 gram smör 
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 tsk socker
13-15 vetemjöl 
Sätt ugnen på 250 grader. Smörj två plåtar eller lägg bakplåtspapper på. Dela degen i två delar. Forma varje del till en längd ,dela den i cirka 20 lika stora bitar. Forma varje del till en rund bulle. Lägg på en plåt. klipp kryss i bullarna . Låt jäsa ca 30 - 40 minuter under duk. Pensla med ägg och strö vallmofrön eller önskad garnering över. Grädda mitt i ugnen ca 8 - 10 minuter. Lycka till / kram och ha en trevlig helg!

3 kommentarer:

  1. Välkommen in i bloggvärlden!
    Jag är också ganska ny med bloggande, men det är roligt..
    Kram Carita

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Tack för kommentaren! Vad roligt jag ska genast kika in hos dig. / Kram Anne

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.