måndag 14 mars 2016

Så glad att vi har vårat blå/gula varuhus:) Men....

Nu så börjar jag bli nöjd med  våran lilla lägenhet här på solkusten..Det mesta är på plats och det sista som gjordes var balkongen.Nu fattas bara lite detaljer som kommer fram undan för undan..


Balkongen är nu helt inglasad och på det sättet så fick vi ju ett rum till,så det är här vi hänger och här vi äter..

Vi har gjort några turer till IKEA sedan vi kom hit.Som tur är så finns det ett varuhus i Malaga inte så långt för oss att åka dit och mera min stil på möbler än att köpa det som finns här nere i andra möbelaffärer.

Och så många Svenskar man möter där,och inte bara Svenskar det är så mycket folk där så det har hänt två gånger att vi fått vända och åka hem igen.Det finns helt enkelt ingen parkering.Och när det är så fullt så känns det inte så kul att gå in och trängas..


Smått irriterad blir jag bara på att en del av sortimentet här på IKEA är dyrare än hemma.Varför det frågar jag mig?Borde det inte vara samma priser?
Inte är det så när man går till HM där betalar du samma pris som hemma.

Det finns ju en avdelning som säljer enbart Svenska varor som ostar, kex,Kalles kaviar m.m där gör det mig inte mycket att kaviaren kostar en tia mera,det kan jag förstå.

Men våran grupp i konstrotting vi köpte var mycket dyrare än i Sverige... och då handlade det inte om några tior utan tusenlappar..... Jag tror vi räknade ut att våran grupp blev  ca 1.500 dyrare än hemma.
 Hmmmm...Grrrrr

Nog om detta...


En jättebra lösning blev det iaf då den kan byggas ihop som man vill och har plats för,så här har jag ställt ihop pallarna med stolarna.Man köper helt enkelt lösa delar och den kan bli hur stor som helst,men det här var vad vi fick plats med.


Våran balkong är en vinkelbalkong och inte så stor men jag tycker att vi fick in en hel del ändå,utan att det blev trångt.Nu väntar vi på att dom ska måla balkongerna bara,sen ska det upp något skåp eller hylla på väggen... Och utsikten! Bäst av allt..

.Även invändigt börjar vi bo in oss,men när det gäller inredning så tar jag med en hel del hemifrån.Så vi åker med incheckade väskor/lådor och överfyllda handbagage varje gång..


En liten kik in till hallen från vardagsrummet.
Jag älskar pizzavalv (not)  men men det blir en senare fråga:) Som avslut måste jag visa mitt vackra citronträd.Det är första gången jag äger ett sånt och några gröna fingrar har jag ju inte:( men jag hoppas den överlever nu när den lämnas härnere men jag har köpt en fiffig självbevattnare, som är perfekt när man ska resa bort.Man tar bara en PET flaska skruvar fast ett litet plaströr till den och ner i jorden. Så ska den sköta sig själv:)
Men en sån har ni ni säkert redan sett:)

Ha det gott...

5 kommentarer:

 1. Jo minsann nu börjar det allt att likna nåt speciellt.. Och naturligtvis vill man ha sina gamla invanda saker med sig annars blir det som att hyra ett hotellägenhet. Ni ska ju trivas när ni är där.
  Härlig rottingmöbel och så praktisk.mmmm va mysigt att ha citrusträd.
  Ha nu sköna dagar i solen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Du har fått till det jättefint.
  Ser mycket luftigt, fräscht och stilrent ut.
  Hur mycket kommer ni vara där nere i lägenheten?

  Rottinggruppen är ju jättesnygg, surt bara att den var så mycket dyrare..........
  Praktiskt att kunna sätta ihop den som man vill själv.

  Ha det gott,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Irriterande att möblerna är dyrare i Malaga än här hemma. Men en snygg och trevlig grupp som passar fint på balkongen. Och vilken härlig utsikt ni har!
  Lycka till med citronträdet!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 4. Hej Anne!
  Vad fint det blir! Härligt med havsutsikt också!

  Trist att det skiljer så i pris på IKEA..

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Oj så fint ni har det ;))....där skulle jag säkert trivas...bra ändå att Ikea finns där nere, jag var där idag förresten kom
  hem med lite växter och ljus...nää nu tror jag att jag måste lägga mej snart, tröttsamt att gå på Ikea, hihi...
  Kram bia

  SvaraRadera