torsdag 22 september 2016

Tankar om mindre hus eller lägenhet...När man väl har kommit till skott och bestämt sig (efter att Mr J tjatat i flera år ) så inser jag direkt att det här blir svårt...

Vi vill ju helst vara kvar här i småstaden där vi har våra nära och kära,eftersom det på sikt blir så att vi kommer att vistas mer och mer i Spanien. Då känns det bra att när vi är hemma så har vi familjen på nära håll.

Så mentalt har jag förberett mig på att sälja villan och flytta till lägenhet eller mindre hus,men det är här problemet nu börjar..

Inte såå stort urval här i småstaden och lite kräsen är man ju allt:) 


Så det här med ett varsitt hemmakontor/rum är kanske snart ett minne blott:) Och det är ju inte så att vi behöver det utan det har helt enkelt blivit så när vi blev ensamma i vårat stora hus.

Lite bilder från mitt "egna rum" Mr J har ju också ett eget men det kommer aldrig få vara med på bild:)

Men som sagt..hittar vi bara vårat boende så sitter vi snart där och rår om varandra i våran lägenhet  eller i ett litet radhus på kanske tre högst fyra rum.Och det går alldeles utmärkt i Spanien med endast två rum så det blir nog bra!

Adios!


4 kommentarer:

 1. Har ni ingen brådska så brukar det ju ordna sig till det bästa.Ha lite is i magen och vänta är inte alls så dumt. Dels hinner man förbereda med att röja och arbeta sig in i den nya verkligheten
  Ha nu ett gott slut på veckan och en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. En litet radhus med 3 rum skulle väl vara härligt, inte så mycket att städa och underhålla, finns ju roligare saker att göra. Vårt riktiga hem har 8! rum och vi är två personer, dessutom har vi fritidshuset, jag skulle kunna städa ihjäl mig lätt. Jag vill så gärna flytta till stugan permanent (där vi ändå har plats för barnen och deras familjer) men maken kan inte tänka sig det så jag fogar mig. (Maken har egna rum i båda husen och de visas inte på bild.)
  Hoppas du får en fin helg, vännen, här ska njutas kollossalt av barn och barnbarn och skördemarknader!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 3. Hej,

  I feel your pain...Precis samma dilemma här på mindre ort i Dalarna. Efter att ha bott i villa och renoverat söker vi nu med ljus och lyckta efter typ mindre hus, bostadsrätt, alternativt lägenhet med liten gräsplätt, men oj så svårt! Det råder bostadsbrist generellt och så har nyanlända familjer fått stor del av kommunens hyresbostäder. Supersvårt och speciellt då jag vill vara inom ett specifikt område.

  Lycka till!

  Ha en fin helg!

  Anneli

  SvaraRadera
 4. jag förstår dej ;)....jag vill flytta inom 10 år ungefär härifrån och skaffa en härlig lägenhet i stan (Sundsvall)...helst mitt i stan, hihi...vi har ju ett torp på Alnö (bara 20 min bilfärd härifrån)så det tycker jag räcker. Ett hus tar mycket tid och när man blir "gammal" har man varken lust eller ork med att underhålla och allt annat fix som tillhör ett stort hus. Men mannen vill inte flytta, så vi får se hur det blir framöver...
  Jag kan tänka mej att bo vid medelhavet också...ett par månader per år ;)
  Ha en fin helg vännen !
  Kram

  SvaraRadera