torsdag 1 december 2016

December


Nu går det undan...nu är vi då där igen.December månad är nu här med allt vad det innebär.
Förväntansfulla barn inför julen och julkalendern som jag alltid tycker ska bli lika spännande år efter år,men blir alltid lika besviken..Det var bättre förr:)Ibland stämmer det uttrycket bra,fast oftast inte:) Så klart att det  är bättre nu.

Men för att återgå till kalendern så har jag faktiskt inte sett dagens avsnitt för idag så hade vi inte den stora äran att se just den kanalen på tv.Det är lite upp och ner med sändningarna här i Spanien,så jag är förväntansfull och hoppas på morgondagen:)

Sitter här ner med en gammal dator som sjunger på sista versen,inga bilder går att ladda ner längre.Saknar mitt bloggande så här kommer några gamla bilder säkert visade tio gånger förut:) November månad är ju en riktig skitmånad här med regn ,regn och åter regn.
Och när det regnar så regnar det ordentligt med stora skador och översvämningar på många håll..

Visst är det några dagar med sol också,som i morse då hade vi stålande sol i över en timme.Men sen brakade det lös igen...


Vintern är ju även här och det märker man mest på dom Spanska invånarna som gärna klär sig i päls om dom kunde:) Det roliga är att det är ingen ide att titta ut genom fönstret för att se vad man kan tänkas behöva för kläder idag.För den ena har vinterjacka och stövlar sen går turisten bredvid i kortärmat och shorts:)


 Poolerna ligger där lite tomma och tysta,inga hoppande glada barn så lite tråkigt på sätt och vis blir det nu ett tag framöver..Alltid roligare med liv och rörelse tycker jag!

Men som sagt gamla bilder dom är tagna från förra vintern och vädret som var det kan man inte klaga på

Här på Costa del Sol så har vi ca 320 soldagar per år så det är ju nu i november -december dom andra 45 avverkas med regn och lite sämre väder.

Så det är nog som så...

Att efter regn kommer alltid sol!

4 kommentarer:

 1. Lite regn kan man stå ut med när resten av året är sol. Kalendern är toppen i år. Mystisk julstämning, tror det kommer bli bra.
  Kram mamma c

  SvaraRadera
 2. Jag skulle nog tycka att det känns lite befriande med regn efter många soldagar men det kanske inte känns så i Spanien. Men vännen, badar ni inte i poolen ....?
  Har inte hunnit koll julkalendern men lyssnar på radiokalendern varje morgon och den gillar jag än så länge.
  Ha det fint, vännen!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 3. Hej,

  När vi bodde i Spanien hade villan en spricka i väggen i köksdelen och den blev grönmögel på värsta vis när det regnade på hösten och vintern. Vi ringde hyresvärden varje år och han skickade dit två bröder som målade över möglet med vitfärg. Man fick sig ett gapskratt varje gång.

  Ha en fin dag!

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
 4. DET ÄR SÅ FINT HOS dIg, hÄR I Sverige SER ,MAN INTE KNAPPAST VARANDRA TACK VARE ALL DIMMA.
  Ha det fint i "vårljuset "

  SvaraRadera