söndag 18 december 2016

Tvära kast....


Här går det undan.... Nu byter vi ut kyld rosé och svajande palmer mot varm glögg och julgran för ett kort tag så vi får umgås med familjen och fira jul.

Ena dagen där,nästa här med allt vad det innebär...Köpa gran,klä gran,köpa klappar osv osv.


Och där står den nu grön och grann i stugan.


För övrigt ingen julstress här vi är ganska sparsamma och enkelspåriga med julmaten det blir det vanliga traditionella som lite köttbullar och skinka.Och så klart våran paradrätt! Den är inte att förglömma ingen jul utan Rosolje som den heter.Egentligen kan man likna den med en vanlig rödbetssallad,men den har så många fler ingredienser så den är som en hel maträtt.

Innehåller både potatis och skinka ägg m.m... Där blir det en liten specialare till mig förstås då vi utesluter skinkan:)

Mr J står för tillagningen av den. En rätt han har vuxit upp med, likaså har våra barn gjort det.Rätten kommer ursprungligen från Estland och är en tradition där,något som hans föräldrar tagit med hit.

Ett sant nöje tycker han även om den tar sådär ca 3 timmar att tillaga:) Men den görs inte före julaftonen.I år blev det vitt,silver och lite guld i granen.


Nu ska jag ta plats i soffan,smutta lite på glöggen och beundra granen och njuta av den sprakande varma brasan...

Önskar er alla en fin fortsättning på advent..och kom ihåg! Stressa inte, det gör inget om inte alla kakor är bakade,julgodiset är gjort....julen kommer alltid ändå!

5 kommentarer:

 1. Tur att det inte tar så lång tid hem, utan att på ett par timmar är man i vinterland från sommarvärmen. Tycker som du, jul blir det ändå om man nu inte gjort alla saker som bakning + tusen andra grejer.
  Kram Mamma C

  SvaraRadera
 2. Julen infinner ju sig alltid i alla fall. Sen får man fira efter egen kassa och ork.
  Du har ju jättefint och mysigt.

  SvaraRadera
 3. De kan jag ju tänka mig att inte kan man vara utan den svenska julen.Härligt att ni kan fara hem så där det gläds väl alla i din familj åt.(skulle nog inte kunna fira Julen på varmare breddgrader) Så fin gran ni hittat, du har ju bra plats till den med
  Nu är det bara att njuta sista veckan före jul. det mesta går ju att köpa idag så alla kan få det den vill utan att stressa.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem! Tur med vädret kan vi väl säga, du gillar ju inte snö och kyla. Den där maträtten blir jag lite nyfiken på. Men tre timmar är inget för mig som blir stressad av att koka potatis!
  Ha det fint här hemma!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 5. Vilken jättefin gran !!....vi har en tanig gran på bron, hihi...ingen inomhus !
  Kikar in för att önska dej en trevlig och GOD JULHELG !
  Kram bia

  SvaraRadera