torsdag 11 april 2019

För stora förväntningar...Och kanske lite dåligt pålästa...

Vi satt oss i bilen en dag och körde till saltsjön La Reserva Laguna de Fuente som ligger vid sidan av byn Fuente de Piedra på väg mot Sevilla. En lagom dagsutflykt för oss som äntligen blev av. 


Nu när allt börjar bli vardag härnere och den ena dagen är den andra lik, precis som hemma i Sverige så är det dags för lite mera utflykter. Så nu betar vi av det vi funderar på och är lite nyfikna att se och upptäcka.Här finns ju en hel del..

Fin omgivning och natur med mycket turister som är bra. Och mycket traskande (som också är bra) men med ganska dålig information tyckte vi..Lite skyltar här och var med att gå ditåt ca 2,5 km för att fota... Ganska stort område och svårt att välja åt vilket håll...Så bara att chansa..Vi gick och gick..Ett gubbgäng som intar lunch rast och vila..


Stora fina olivlundar..
 Men sämre med Flamingos.

Har det varit en regnfattig vinter så är dom mindre i antalet. Det har hänt att efter flera nederbördsfattiga vintrar så har sjön varit helt tom på fåglar.Så var det dock inte nu utan det fanns nog några tusentals men väldigt utspridda och svårt att se dom.

Det var bara inhägnade områden så fåglarna var alldeles för långt ifrån och för att få dessa fina bilder som jag hade önskat,så är det nog bara en svindyr guidad tur som gäller då man får komma närmare.

Såå,nää inget jag kommer att göra igen eller göra några stora hurrarop för:)


Något som jag inte visste sen innan var att  Flamingon föds med en grå färg och får den rosa färgen av ett ämne som heter  karotinoider och som fåglarna får i sig av huvudfödan som består kräftdjur.. Skulle fåglarna inte äta denna föda så vore färgen fortfarande grå.

Måste ju vara samma sak som när vi äter morötter och blir lite gula i hyn av Karoten.

Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Så synd att ni inte kunde komma nära flamingos. Tråkigt också att det var dåligt skyltat på plats.
    Ha en skön fredag.
    Kram Carin

    SvaraRadera