onsdag 26 juni 2019

Hemmablind..

Visst är det så att man blir lite hemmablind och egentligen inte alls uppskattar det man har runt omkring sig.Utan man ska åka,se och upptäcka nya platser hela tiden.

Och absolut så ska man det! Det finns så många ställen och platser både i Sverige och andra länder som är värt att upptäcka..

Vi har nu bott här i småstaden sen 27 år tillbaka...
Vi gjorde en helomvändning och tog familjen med oss hit till Småland med två tonårsbarn och en femåring plus företaget..

Det var några jobbiga år i början det måste jag erkänna.Det var många gånger som man tänkte kasta in handduken och vända tillbaka till föräldrarna som var kvar i Stockholm och dessutom blev gamla och ensamma.

Men det gick bra vi blev kvar här, barnen växte upp och det blev fyra stycken barnbarn.

Fast nu är ju vi bara här på halvtid kan man säga eftersom vi nu halvårsvis bor i Spanien.

Ett val som vi inte ångrar fast det blev på bekostnad av att sälja villan..Huset vid havet som vi bott i och ägt i 20 år..

Som jag älskade detta hus och omgivningen runt omkring. Men allt har sin tid och nu är det Spanien som gäller...

Efter att vi hade köpt lägenheten i Spanien så insåg vi efter 2 år att det blir ohållbart att ha huset kvar. 

Så vi sålde huset och köpte  lägenheten i stan  och den är nu efter 2 års tid helt klar och renoverad.

Och utsikten här över hamnen är verkligen inte fy skam,och här händer saker hela tiden med tåg bussar och Gotlandsbåten..

Mot hamnen har vi kök och vardagsrummet och när båten kommer in så är det nästan en känsla av att den snart kommer in i rummet.
Här gör den en helomvändning för att backa in...På platsDags för en selfie:) Tycker att det kanske är på tiden inte så vanligt att jag lägger ut någon:)
Och ska det ändå göras så ska det göras med besked:)

Haha...

Baksidan på huset leder in i stadsparken.

En park som jag gått igenom såå många gånger förut,men aldrig nånsin reflekterat över hur fin den är utan jag har bara använt den som en genomfart.

Det är det som kallas att vara hemmablind.

Det tar oss 5 minuter att gå igenom parken för att komma in i centrum men nu för tiden använder jag inte parken som en genomfart utan hit går vi ofta med lillkillen då han är hos oss.

Eller bara sitter och myser en stund och samlar tankarna.

Eller för att gå ner och träna och bygga lite muskler.
Och kasta frisbee som vi säger fast det heter discgolf en väldig populär sport nu vad jag förstår. En bana med 9 stycken korgar som är väldigt mycket besökt här i parken av ungdomar som tycker att vi är jobbiga och jämt i vägen då dom vill köra sin bana:)

Så klart:)Sist men inte minst!

Våran vackra kyrka...

1 kommentar:

  1. Visst är det ofta så att det man har inpå sina egna knutar glömmer man ofta helt bort. Men det var och är mycket vackert hos dig.
    Kram Carin

    SvaraRadera