söndag 24 november 2019

Kaki, Persimon eller Sharonfrukt...
Ja kärt barn har ju många namn...

Hemma i Sverige har vi nog sagt Sharonfrukt här kallar vi den oftast för Persimon.
Hur som helt väldigt god och en helt annan storlek här än den vi är vana med.

Något jag har missat förut är det vackra mönstret i frukten jag kan tro att det beror lite på storleken.

En frukt som egentligen inte är en frukt utan ett bär som oftast ser lite kantstött ut med lite bruna fläckar. Fläckarna beror bara på att sockret fällts ut och det är inget fel alls på frukten. Men hur god är det inte ? och framför allt hur nyttig?Ljuset! Det bästa av allt här då det oftast är ljust från morgon till kväll..

Egentligen är det nog inte snö och vinter som är värst ( fast jag avskyr det) Utan det är mörkret som i november månad ibland bjuder på högst fyra soltimmar och det lär inte bli flera det här året heller.

Lite svalare temperaturer här nu efter att det har regnat i tre dagar  (första regnet på hela hösten) det kan man väl stå ut med :)) Nu så är solen tillbaka och allt i sin ordning igen:)  här sitter vi i strålande sol hela dagarna och när sen solen gått ner så är det bara att dra igen fönstren och sätta på värmen inomhus så har vi värme där ute även på kvällarna. Min bästa slapparhörna med datorn en stund efter maten .. Och vårat extra rum där vi alltid äter mat eftersom vi har ett minikök.

Önskar er alla en fin vecka i väntan på advent..

1 kommentar: