måndag 16 mars 2020

En liten uppdatering men en trist sån...Spanien har nu stängt gränsen och vi sitter i karantän sedan i lördags. Det innebär stängda stränder folktomma gator, restauranger och barer stängda.

Vi får gå eller åka och handla, gå till jobbet apoteket men ej vara i grupp.

Ett bra och nödvändigt beslut tycker jag även fast man nu ät drabbad själv. För jobbigt och trist är det men vi har ju ändå vårat egna boende så inget synd om oss.Det är värre för dom som bor på hotell.


Vi har haft en härlig vinter här med många fina dagar vid poolen men något dopp hanns inte med. Eller ett dopp blev inte av för badkrukan kan man väl säga:)

Poolen är nu stängd enligt spansk lag så det var många som blev snopna i morse då man möttes av stängda grindar med lås på.
Många har under dagen tagit sin filt eller stol med sig och lagt sig på gräsmattan. De som bor på markplan har satt sig utanför.Men det gillades inte av en av dom boende som ringde på vakten.Så även fast det inte var några folksamlingar och alla hade avstånd från varandra så får man ej vistas på gräsmattan utan det är endast på den egna balkongen som gäller.


Vakter polis och militär är ute och bötfäller människor som är ute utan anledning.

Vi tog bilen till Lidl i dag och där var det kö utanför butiken. Vakten släppte in en kund i taget efter att en kund gick ut.Vissa butiker hade redan på lördagen tomma hyllor.
Tyvärr samma fenomen som jag förstår att Sverige har just nu att folk hamstrar. Och konstigt nog toapapper,frukt,ris och pasta.

Synd och egoistiskt tänk tycker jag för maten ska ju räcka till alla.
I vanliga fall här hemma så är det där med att gå ut med sopor inget som varken jag eller Mr J prioriterar men helt plötsligt så är det tuppen jag och handuppräckning på den. Vi får ju inte gå ut tillsammans så det blir varannan gång:))

Nu har vi valt att åka hem till Sverige igen mycket tidigare än vanligt på grund av rådande omständigheter.Vi är nu rädda att detta kommer att ta väldigt lång tid vilket dom redan förvarnat oss om. Och då kan det dröja innan vi får komma hem igen. Så klart att allt nu börjar att kännas olustigt och oron börjar att ta över.Då känns det bättre att få komma hem till familjen nu. Så om allt går som det ska nu trots stängda gränser och flygplanen fortsätter att gå så åker vi hem nästa vecka.

Var rädda om er! Tvätta händerna ofta och ordentligt något som är en självklarhet hos mig även annars som alltid har en flaska handsprit i väskan..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.