torsdag 16 juni 2016

Att koka soppa på en spik..


Skrev jag på mitt Instagram då jag la ut en bild på diverse grönsaker från kylen.En dag då det råder fullständig idetorka:)
Jag brukar svamla om årtal,då jag inte har riktig koll på hur länge jag egentligen har varit vegetarian.Men efter noga uträknande så kom vi fram till att det är ganska exakt 21 år sedan.

Första året åt jag faktiskt lite kyckling emellanåt,men inte något annat har jag smakat, inte den minsta skinkbit på julen,utan tvärt NEJ!

Och det är inget jag saknar,men ska tilläggas att jag äter fisk och skaldjur.Så riktig vegetarian är jag väl inte i det avseendet.

Något jag alltid har hemma så är det grönsaker i mängder,så middagar för mig är ganska enkelt och billigt.Värre med maken min som är en riktig köttälskare och att få han att äta "min" mat.Det går inte:)Någon soppa blev det ju inte.. Fast tanken gick åt en Minestronesoppa..Men väl en pastarätt som inte alls är märkvärdig och många av er kör nog på något liknande och det är väldigt gott med ett glas rödvin till tycker jag..

Så här gjorde jag....

Hetta upp stekpannan och lägg i skurna bitar av aubergine,squash,champinjoner,blomkål och vitlök i mycket smör..
Koka pastan några minuter mindre än vad det står på paketet.Häll av vätskan,men spar gärna lite..
Lägg över dom stekta grönsakerna direkt på pastan i kastrullen.
På med rikligt och efter tycke och smak ...crème fraîche. Jag använder naturell.
Kryddor..Rör om och låt den goa in sig i alla smakerna någon minut...

Snabbt,billigt och enkelt..

Smaklig måltid..


5 kommentarer:

 1. Min lilla dotter lutar åt att bli vegetarian, fast hon älskar fisk och skaldjur, men kött tycker hon inte vi ska äta. Men hon är för liten än, så ibland får hon äta lite kött ändå. Vi äter inte mycket kött utan som du gjorde. Kyckling, fisk och skaldjur.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Ja men visst är det torka på matidéer ibland. Pasta såser är alltid bra att ta till känner igen lite av det där och det gillas av alla hos oss.
  Ha det gott och njut sommaren
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Hej min vän.
  Ja,men visst är det svårt ibland med maten... Idétorka händer ofta här hos mig :)
  Min farmor är vegetarian som du men äter skaldjur, fisk och kyckling. Hon har varit det i 60 år :) Hon fyller 90 i augusti och är så jädra pigg och fräsch, hon har en 3:a, en liten uteplats som hon odlar lite på, ser ut som 70 år max... Hennes läkare säger att det beror på hennes leverne. Hon har druckit 1-2 glas vin varje kväll sålänge jag kan minnas, ätit mycket grönt och choklad... Det verkar vara rätt sätt att leva på :) I alla fall om man tittar på henne.
  Ha en härlig kväll och en skön helg.
  Stor kram
  Jessica

  SvaraRadera
 4. Som du kanske vet är jag flexitarian...vilket ju innebär att jag äter kött ibland, som idag tex. då mannen gjorde världens godaste lasagne...men köttbitar är jag dålig på att äta, går nästan inte att få i mej !!...men fisk och skaldjur äter jag, och mycket grönt, men har märkt att jag tyvärr inte tål bönor...vilket är synd, för av bönor kan man göra mycket god vegetarisk mat.
  Ha en fin helg nu vännen !!
  Kram bia

  SvaraRadera
 5. Så gott det ser ut! Sonens flickvän har blivit vegetarian så vi får tänka till lite när hon kommer på middag. Själv är jag ingen köttälskare men däremot kyckling har jag svårt att vara utan... Kram Suss

  SvaraRadera