torsdag 18 januari 2018

Godaste bullen:)


Nu ätit årets första, men säkert inte den sista..



Varför vänta på den stora semmeldagen som i år inträffar den 13 februari.

Jag kan väl skylla på att vi är inte hemma i Sverige då..

Fast så tidig är nog inte jag,tycker nog att jag har väntat länge ändå..
För det fuskas ganska direkt efter jul.

Däremot när man var liten,då var det verkligen inte före fettisdagen som det fanns semlor.
Sen var det bara tisdagar som gällde.




Hur äter ni eran godaste bulle?

Själv föredrar jag den som den är med kaffe till.
Men minns med fasa då jag som liten åt den med varm mjölk i en djup tallrik.
Mamma gjorde skåror i bullen,så den varma mjölken sögs in i bullen.. Hua!
Ingen äter väl sin semla så idag?

 För er som har karaktär nog att vänta på den stora dagen så tog jag reda på lite fakta..

Semmeldagen är dagen då man får äta så mycket semlor man vill.

En nygräddad semla till morgonfikat.
En semla till lunchen.
En semla på jobbet innan man går hem för dagen.
En semla till middag
Och som avslut på det.. så varför inte en nattsemla..

Haha, det var nog att ta i :)



4 kommentarer:

  1. Det finns faktiskt fortfarande folk som åter semla med varm mjölk. Vilket påfund! Jag har ännu inte ätit någon i år och ska inte göra det heller, får se hur det går.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Nej jag tager Dem hellre till en kopp kaffe, Men smaken är ju som baken tudelad. De har sålt dem ett bra tag nu
    där jag bor. Livsfarligt, jag kommer att bliva som en egen bulle.

    SvaraRadera
  3. Åt semlan så ibland när jag var liten och jag kommer ihåg att jag tyckte det var gott när bullen blev sådär kladdigt blöt av den varma mjölken. Jag har inte ätit någon semla ännu i år. Inte mer än min chiasemla som jag gjorde. Men den räknas inte.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  4. Jag gillar semlor, mums ! men har inte ätit någon ännu. Men såg att coop hade extrapris på dem till
    veckan så då tänkte vi "smaska" i oss några till kaffet, hihi...
    Ha en fin söndag !
    Kramis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.