söndag 23 november 2014

Nu närmar det sig....

Då pratar jag förstås om advent så idag har ljusstakar och stjärnor plockats fram,men bara plockats fram inte satt upp någon än...

Fast jag ser att det fuskas en hel del och visst gör jag det med,det blir faktiskt tidigare och tidigare med pynt och gran.Något som jag själv från början hade tagit med som tradition hemifrån,det var att dagen innan julafton skulle pynt fram  gran kläs, juldukar,julgardiner skulle upp och skinkan kokas och griljeras.... o.sv och likadant gjorde jag själv i många år..

Stackars husmödrar på den tiden,dom måste ha varit alldeles slut på julafton

Då är det nog bättre att ha julen lite före jul än efter,så mina ljusstakar och stjärnor dom kommer upp nu i veckan och en och en annan tomte tittar nog fram ur lådan. (Men inget rött)Säger nu vink vink och hej ...Önskar alla en fin start på nya veckan..

4 kommentarer:

 1. Till för ett par år sedan hade jag samma regler som du, inget mer än adventsstakarna kom fram innan dagen före julafton. Vilka ideér! Igår tog jag fram alla adventsstakar och stjärnor, kanske jag sätter upp det i veckan, annars blir det inte förrän på söndag (flickorna och jag åker till stugan på onsdag och myser oss och stannar till söndag).
  Ha en fin vecka!
  Kramar Eva

  SvaraRadera
 2. Tjena!
  Som du kanske har sett har jag också börjat pynta,men bara lite lätt...men i veckan ska jag jag börja pynta riktigt, hihi...då kommer det upp något varje dag...men tomtegubbarna för allt vänta lite...fast i år tror jag att jag ska dämpa ner pyntandet lite;)...här öser regnet ner idag, här blir det en tvätt dag och innedag ;)
  Kram på dej<3
  Bia

  SvaraRadera
 3. Visst drömmer alla om en Astrid Lindgren jul, där man kommer ner på julaftonsmorgonen och "nån " har varit uppe hela kvällen och natten och julpyntat ! - Men den där "nån" vet jag inte vem det skulle
  vara, så därför gör jag som du.. Så i veckan kommer i alla fall adventsstjärnorna upp och några ljusstakar !
  Ha det gott !
  Kram / Anneli

  SvaraRadera
 4. Allt var inte bättre förr ;)

  Jag gjorde också så förut och blev uppe typ hela natten till julafton men nu tar jag fram lite pö om pö till julafton kommer.

  Ha en fin fin första adventsvecka!
  Kram Marie

  SvaraRadera